Simple og sunde snacks produceret med omtanke

Casper Vester præsenterer her et lille udvalg af de sunde snackprodukter.

Hver morgen tager fødevareiværksætteren Casper Vester turen fra hjembyen Aarhus til Grenaa Havn. Her driver han og hans partnere virksomheden The Clean Food Company, der udvikler og producerer snacks i form af sunde bites og barer. The Clean Food Company har etableret sig på intet mindre end 350 m2 i virksomhedsfællesskabet Bæredygtighedens Hus, og til trods for antallet af m2 finder man knap et støvkorn i de store, lyse og nyrenoverede lokaler. Lokalerne er nøje inddelt i farvezoner, der sender et tydeligt signal om, at skarp kontrol og orden spiller en afgørende rolle. Zonerne markerer nemlig en grænse, der skal sørge for, at de forskellige led i produktionen holdes adskilt for at højne fødevaresikkerheden.

”Hvis man gerne vil ud over stepperne som fødevareproducent, skal man garantere forbrugeren, at fødevaresikkerheden, sporbarheden og kontrollen er i top. Ligesom det er vigtigt for os at være økologisk certificeret, så er det også vigtigt for os at være certificeret efter internationalt anerkendte fødevarestandarder. Der stilles høje krav til hygiejne, temperaturstyring og registreringer, men også til hvor vi får vores råvarer fra – har vores producenter styr på det, eller bruger de børnearbejde? Der er virkelig meget administration i det, men det er også med til at holde os skarpe
på, hvad vi laver”, fortæller Casper. 

I Bæredygtighedens Hus kan fødevareiværksætteren Casper Vester kombinere kontor, produktion og lagerfaciliteter.

En fleksibel udviklings- og produktionsvirksomhed

The Clean Food Company er en udviklings- og produktionsvirksomhed, der tilbyder privat label produktioner og lønproduktioner af snacks i form af sunde bites og barer udviklet på simple recepter. Selvom virksomheden akkurat kun er fyldt et år, fik Casper og hans medstifter Anders Simon Petersen et indgående kendskab til branchen, da de i 2012 etablerede ”Raw Snacks”, som de sidenhen har sendt af sted med nye ejere.

”Jeg kastede mig ud i Raw Snacks med mine blå øjne og lærte en masse på rejsen. Alt den know-how vi har opnået, har vi trukket med over i The Clean Food Company. Denne gang har vi startet med alt det hårde arbejde som at etablere vores værdier, fundament, vision og mission, og hvad vi egentligt vil med denne virksomhed. En af de ting vi vil er at tilbyde en fleksibel produktion, hvor vi udvikler, producerer og leverer unikke produkter til store globale kunder, der måske skal bruge 12 millioner enheder, men vi gør også en dyd ud af at hjælpe de små, der er samme sted, som vi var tilbage i 2012. Det kan f.eks. være den lille nyetablerede café, der skal bruge 1.000 barer med sit eget brand”,
fortæller Casper.

Simple og sunde recepter

The Clean Food Company udvikler og producerer med udgangspunkt i ”clean label” principper. Det betyder, at de kun bruger få ingredienser i deres recepter. Derudover skal produkterne være økologiske og veganske. ”Vi gør ikke meget andet ved fødevaren end at blande, forme og pakke den. Vi hverken varmebehandler eller rister vores bites og barer, som man gør med traditionelle myslibarer. Vi tager de rene råvarer og behandler dem skånsomt i processerne, og så sammensætter vi dem i en forholdsvis simpel recept. Vi har valgt at arbejde ud fra cleanlabel principper, fordi produkterne udover at smage godt også skal have en høj troværdig og stærk ernæring”. The Clean Food Company har udviklet omkring 100 recepter, som de er klar til at trække op af lommen, når de skal producere for en potentiel kunde. Basen er nogenlunde ens og består af en sammensætning af dadler, figner og frugt, hvor andre
naturlige råvarer som kakao og nødder tilsættes for at danne en unik recept.

Ansvarlig produktion skal fuldende cirklen

For The Clean Food Company er målet at levere et sundt produkt med omtanke for mennesker og produceret med omtanke for miljø. Og det er dette værdisæt, der førte virksomheden mod Bæredygtighedens Hus på Grenaa Havn. ”For os handler det om at fuldende cirklen. Vi har skabt et sundt og velsmagende cleanlabel produkt. Nu lægger vi alle kræfter i at finde de mest ansvarsfulde løsninger i forhold til emballage og produktion”, fortæller Casper og fortsætter:

”Der er jo en grund til, at jeg kører til Bæredygtighedens Hus hver dag. Vi deler de samme visioner, og vi oplever derfor en stor opbakning i vores målsætning om ansvarlig produktion”. Og The Clean Food Company har allerede indført mange tiltag, der bringer dem tættere på målet:
”Vi har fundet en komposterbar folie, der kan anvendes til nogle af vores produkter. Det betyder, at du kan smide folien ude i haven, og så er den væk i løbet af en måneds tid. Den tape vi bruger til vores papkasser, er lavet af bionedbrydelig lim, ligesom vores rengøringsmidler også er bionedbrydelige. Vi har etableret en aftale med DAKA REFOOD som afhenter vores madspild, der bliver lavet til biobrændsel i stedet for bare at ryge i skraldespanden. En plan for fremtiden er at få omlagt hele produktionen til grøn energi som f.eks. vind eller solenergi. Men det er en kontinuerlig proces at etablere en ansvarlig produktion. Vi kan ikke gøre alt på én gang, men det er lige fedt hver gang, vi indfører et tiltag, der bringer os tættere på målet”, afslutter Casper.

Share on linkedin
Share on facebook

Læs også

Succes med sundt sukker

Siden iværksætteren Simon Dalhoff lancerede ”Mamma’s Zugar”
i foråret, har efterspørgslen været enorm. Når Simon udvikler sunde og naturlige fødevarer med fokus på bl.a. økologi, handler det om
at løfte niveauet for fødevareindustrien.

Kontakt os

Havnecentervej 1, 8500 Grenaa